Sportvoedingsadvies

Goede en gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. Eten en drinken zijn namelijk de eerste levensbehoefte. Daarmee voorzien we ons lichaam van alle voedingsstoffen en energie die het lichaam nodig heeft. Met name om lichamelijk prestaties te kunnen leveren en om ziekte te voorkomen kan een sportvoedingadvies u helpen.

Voor iedere sporter is een gezonde basisvoeding van belang. Je hebt immers al energie nodig om je lichaamsprocessen op gang te houden laat staan als je een inspanning levert of een (top)sport beoefend. Dan heeft je lijf beduidend meer energie nodig.

 • -Sport je op recreatief niveau, dan zal een gezonde basisvoeding met wat extra
  vochtadviezen voldoende zijn om goed te kunnen sporten.
 • -Ben je een wedstrijd-/topsporter en wil je meer, bijvoorbeeld je prestaties
  verbeteren, langer op intensief niveau kunnen trainen of je wedstrijd kunnen
  spelen, of wil je misschien een sneller herstel na een zware inspanning? Dan
  kan een goede sportvoeding helpen om die doelen te realiseren.

Een goede sportvoeding is daarmee dan ook een van de belangrijkste factoren die invloed heeft op de sportprestatie. Wanneer je intensief traint eist je lichaam nou eenmaal meer dan alleen een gezond eetpatroon. In het sportvoedingsadvies voor een sporter gaat extra aandacht uit naar een voeding die voorziet in een adequate toevoer van energie, koolhydraten, eiwitten, vocht, vitamines en mineralen. Iedere lichamelijk inspanning kost namelijk energie. De hoeveelheid energie die nodig is hangt af van;

 • -het lichaamsgewicht
 • -de soort inspanning
 • -de intensiteit van de inspanning
 • -de duur en de frequentie van de inspanning

Hoe hoger het energieverbruik, hoe meer energie je uit je voeding moet halen en hoe persoonlijker het advies zal worden.

 

Tarieven sportvoedingsadvies (wordt niet vergoed)

Intakegesprek                     90 minuten             €130,-

Vervolgconsult (lang)         45  minuten             €60,-

Vervolgconsult (kort)          30 minuten             €40,-

 

Vereniging Sportdiëtetiek Nederland

Diëtistenpraktijk Lisette Stil is aangesloten bij de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland. Het doel van deze vereniging is, opleiding, kennisoverdracht, kwaliteitsbewaking en profilering van de sportdiëtetiek. In juni 2014 heeft Lisette haar diploma sportdiëtist behaald aan de Hogeschool van Amsterdam.