WAT IS PUURGEZOND?

Denkt u er aan om uw voedingspatroon te veranderen? Geen gebruik meer te willen maken van zakjes, pakjes maar gewoon bewust en puur genieten van gemakkelijk te bereiden maaltijden? Dan is het PuurGezond voedingspatroon misschien iets voor u? PuurGezond staat voor bewust leven, echt eten en gezond genieten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je gemakkelijk zelf bereidt en dat ook nog eens lekker smaakt. Het levert volop voedingsstoffen, zoals vezels, vitamines en mineralen en dat zonder toevoegingen. Wie overschakelt naar een PuurGezonde voeding eet bijna vanzelf gezonder! Ze zijn gebaseerd op wetenschappelijke gronden zoals de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van vitamines, mineralen en vezels. Het PuurGezond & Slank Plan is geen streng dieet maar in 8 weken wordt elke week 1 aspect van een gezondere levensstijl aangepakt. Je zult geen honger hebben en geen last van snaaitrek.

Wat zijn PuurGezonde producten? PuurGezond producten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, vlees, vis, noten, peulvruchten, volkoren graanproducten en zuivel. Als je dit alles combineert met meer sport en lichaamsbeweging, dan zul je ongeveer een halve kilo tot hooguit een kilo per week kunnen afvallen, dat is toch een fantastisch resultaat!

De 10 basisprincipes van PuurGezond

  1. PuurGezond kiest voor onbewerkte en pure voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde en nutriëntdichtheid. Volgens onderzoekers van Yale University kan een dergelijk voedingspatroon beschouwd worden als het meest gezonde.
  2. Het PuurGezond voedingspatroon is vertaald in de PuurGezond piramide en de bijbehorende aanbevolen hoeveelheden voedingsmiddelen Dit is de dagelijkse basis. Wie volgens deze aanbeveling eet, krijgt 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de meeste vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en vezels binnen.
  3. Voldoende groenten en fruit is essentieel voor een gezonde voeding. Bij PuurGezond kiezen we daarom voor 3 porties fruit en tenminste 300-400 gram groenten per dag.
  4. Binnen de richtlijnen horen ook adviezen voor lichaamsbeweging, minstens een uur per dag. We adviseren om zo min mogelijk te zitten en om dagelijks minstens een half uur buiten te komen.
  5. PuurGezond sluit zich aan bij de huidige suppletieadviezen van de Gezondheidsraad, zoals voor foliumzuur tijdens de zwangerschap en vitamine D voor risicogroepen . We adviseren ook het gebruik van jodiumhoudend keukenzout en van jodiumrijke producten.
  6. Naast de PuurGezond basisvoeding is er  ruimte voor extraatjes zoals chocolade, wijn of een punt appeltaart op zijn tijd. De hoeveelheid extraatjes is afhankelijk van het activiteitenpatroon en wat de weegschaal aangeeft. Mannen hebben een hogere energiebehoefte dan vrouwen. Zij kunnen de basisvoeding aanvullen met wat extra granen, peulvruchten, eiwitten, vetten of extraatjes .
  7. Bij PuurGezond eten past ook aandacht voor duurzaamheid. We gaan uit van seizoensgroenten, bij voorkeur biologische producten en 2 à 3 vegetarische dagen per week. Streekproducten hebben een streepje voor binnen PuurGezond en eten is te bijzonder en waardevol om zomaar weg te gooien.
  8. In de richtlijnen en voorbeeld dagmenu’s op de website, boeken en folders van PuurGezond wordt uitgegaan van 7 eetmomenten op een dag, bestaande uit ontbijt, lunch, avondeten en maximaal 4 tussendoormomenten. Maar minder mag natuurlijk ook.
  9. We tellen geen calorieën en spreken niet over hoeveelheden voedingsstoffen. Mensen eten immers voedingsmiddelen en geen voedingsstoffen en de basisproducten leveren wat men nodig heeft.
  10. PuurGezond gaat uit van zelf koken, en van eenvoudige no-nonsense recepten die ook met weinig ervaring in de keuken goed te doen zijn.

Tarieven

Individueel PuurGezond Pakket € 295,-

Inclusief
-Intakegesprek van 60 minuten
-5x een consult van 30 minuten (om de 2 weken)
-Wegen op een professionele Tanita weegschaal inclusief uitdraai (gewicht, bmi, vet%, spiermassa, vochtmassa etc.)
-Boek PuurGezond ‘Slank in 8 stappen’ en 1 set stappenkaarten
-Boek PuurGezond ‘lekker en volwaardig eten, 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht’ + 1 set stappenkaarten
-Op maat gemaakt persoonlijk voedingsadvies
-15 extra ontbijtmenu’s
-15 extra lunchmenu’s
-15 extra dinermenu’s

Exclusief
Eventueel extra bij te bestellen voor €24,- het boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond met 70 extra recepten en 14 dagmenu’s”.

 

Groepsverband workshop PuurGezond “Slank in 8 stappen” € 195,-

Aantal deelnemers: minimaal 4 maximaal 8 personen
Duur van de workshop: 8x een bijeenkomst van 1,5 uur (1x in de twee weken)
Elke bijeenkomst wordt er een onderwerp besproken waaraan we gaan werken

Inclusief
-Boek PuurGezond ‘Slank in 8 stappen’ en 1 set stappenkaarten
-Weegmoment op een professionele Tanita weegschaal inclusief uitdraai (gewicht, bmi, vet%, spiermassa, vochtmassa etc.)
-15 extra ontbijtmenu’s
-15 extra lunchmenu’s
-15 extra dinermenu’s
-Goodiebag
    

Groepsverband workshop PuurGezond “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht” € 195,-

Aantal deelnemers: minimaal 4 maximaal 8 personen
Duur van de workshop: 7x een bijeenkomst van 1,5 uur (1x in de 2 weken)
Elke bijeenkomst wordt er een onderwerp besproken waaraan we gaan werken

Inclusief
-Boek PuurGezond ‘7 inzichten voor een blijvend goed gewicht’ en 1 set stappenkaarten
-Weegmoment op een professionele Tanita weegschaal inclusief uitdraai (gewicht, bmi, vet%, spiermassa, vochtmassa etc.)
-15 extra ontbijtmenu’s
-15 extra lunchmenu’s
-15 extra dinermenu’s
-Goodiebag

PuurGezond! Slank in 8 stappen
In acht weken naar een gezond eetpatroon. In dit boek ligt de nadruk op het terugdringen van overgewicht, het beschrijft hoe men het huidige onverzadigde voedingspatroon kan ombuigen naar een meer ‘puur’ eetgedrag, geënt op basale voedingsmiddelen. Het resultaat is inname van minder calorieën en een evenwichtiger dagelijkse voeding dan doorgaans wordt gebruikt. Niet alleen verbetert je figuur, ook je conditie neemt toe, je manier van koken verandert en je energiepeil stijgt. Het boek bevat veel handige tips, lekkere recepten en gemakkelijke weekmenu’s. Na acht weken van het Plan heb je nieuwe gewoontes aangeleerd zodat je kunt blijven afvallen tot jouw streefgewicht is bereikt.

PuurGezond! 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht
Dit boek helpt je in de strijd tegen de kilo’s die er vaak stiekem weer bijkomen. Je leert hoe je je gezonde eet- en leefgewoonten kunt blijven volhouden op de lange termijn, want hoe verval je niet weer in je oude patroon? Of hoe voorkom je een ongezonde verhouding met eten? Wat kan je wel en beter niet doen. Het boek bevat tevens drie weekmenu’s die je een eerste houvast geven bij het volgen van een PuurGezond eetpatroon en er zitten nog eens 100 recepten bij.

Door meer te eten kun je gezond blijven, op gewicht blijven en je energiek voelen. In dit boek staan tips, 70 recepten, dagmenu’s en je hoeft geen calorieën te tellen, strakke richtlijnen of streng dieet te volgen. Je leert je eigen PuurGezonde keuzes te maken en manier van eten te ontwikkelen.