Overgewicht

Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed is voor je gezondheid. Je bent dan te zwaar voor je lengte. Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index (BMI) hoger dan 25 en een middelomtrek hoger dan 94-102 cm bij mannen en 80-88 cm bij vrouwen. Het is niet alleen vervelend voor jezelf maar het brengt ook allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Mensen met overgewicht hebben namelijk een hogere kans op hart-en vaatziekten, diabetes type 2, een hoge bloeddruk, rug en gewrichtsklachten. Bovendien vergroot je de kans op bepaalde vormen van kanker. Een gewichtsafname van 5-10% van je lichaamsgewicht levert al een flinke hoeveelheid gezondheidswinst op.

Om de overtollige kilo’s te verliezen zal je voedingspatroon aangepast moeten worden. Dit zal in eerste instantie moeite kosten maar gaat vanzelf een gewoonte worden. Na een tijdje weet je niet beter en ga je je steeds fitter voelen en zal je lekkerder in je vel gaan zitten doordat je gemakkelijker kunt bewegen, minder snel buiten adem raakt en je minder kans hebt om ziek te worden.

Wat kan de diëtist voor jouw betekenen?

Samen zullen we op zoek gaan naar een passend voedingspatroon waarmee jij op een gezonde manier kunt afvallen. Er zal een persoonlijk voedingsschema voor je worden opgesteld met de benodigde voedingsstoffen die passend is in je dagelijks leven.

Wanneer contact opnemen?

  • Als je overgewicht hebt
  • Als je al van alles hebt geprobeerd om af te vallen maar het lukt niet
  • Als je de stap hebt gezet om een gezond gewicht te willen bereiken zonder opnieuw aan te komen